ACNE EN LITTEKENS

Behandeling en Tarieven

Een littekenbehandeling is mogelijk vanaf € 79,00

In de meeste gevallen kan de behandeling worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Raadpleeg je polis voor de voorwaarden of vraag de huidtherapeute tijdens je bezoek.

Boek je eerste intakebehandeling via het contactformulier.

LITTEKENS ACNÉ – LITTEKENS STRIAE

Littekens kunnen zijn ontstaan door verschillende oorzaken. Bijvoorbeeld na een operatie, ongeluk of na acne. Acne-littekens kunnen na heftige acne diepe putjes achterlaten en gaan nooit helemaal uit zichzelf weg. Ook kan de huid onderhuids littekens vertonen doordat de huid te snel opgerekt is, dit noemen we striae. Een litteken is niet alleen ontsierend, soms kan het ook pijnlijk zijn. Gelukkig is er in de meeste gevallen iets aan te doen zodat je litteken(s) gladder zullen worden of soms zelfs verdwijnen.

Littekenbehandeling: welke behandelingen zijn er mogelijk?

MEDISCHE PEELING

Wij werken met verschillende chemische peelings. Hierbij zorgt de peeling ervoor dat het bovenste laagje van de huid wordt verwijderd waardoor de huid sneller afschilfert zodat er een nieuwe, gladdere huid ontstaat. Oppervlakkige littekens kunnen op deze manier van binnenuit worden opgevuld, doordat de huid nieuw collageen aanmaakt. De huidtherapeute zal met jou bespreken welke medische peeling het meest geschikt is voor jouw huid.

FRACTORA – E-MATRIX LASERTHERAPIE

Fractional Laser wordt gebruikt bij diepere (acne) littekens, PIH (rode en/of gepigmenteerde vlekjes na acne) en bij striae. De Fractora of E-Matrix werken op basis van radiofrequentie i.c.m. naaldjes. Deze laser kan het diepst in de huid werken. De behandeling zorgt als het ware voor een hele nieuwe huidlaag zodat de huid gladder wordt, littekens vervagen en er nieuw collageen wordt aangemaakt. Algehele huidverbetering is zichtbaar na een reeks behandelingen.

DE BEHANDELING

Voorafgaand aan de eerste behandeling vindt er een uitgebreide intake plaats en wordt er een behandelplan opgesteld. Ook zullen de do’s en don’ts met je worden besproken. Een laserbehandeling van het hele gezicht duurt ca. 45 minuten. Ook is het mogelijk een deel van het gezicht of lichaam te laten behandelen. De behandeling is niet pijnloos zoals de meeste laserbehandelingen dat niet zijn. Na de behandeling wordt het behandelde gebied ingesmeerd met een verzorgende en herstellende crème en krijg je nazorginstructies mee naar huis. De hersteltijd varieert van een dag tot enkele dagen (korstjes, schilfertjes).

Resultaat:
Er zijn bij het verwijderen van littekens altijd meerdere behandelingen nodig. De huid heeft tijd nodig om nieuw collageen aan te maken zodat de littekens in de verschillende huidlagen kunnen herstellen. Bij littekenbehandeling zijn er meestal 3-5 behandelingen nodig afhankelijk van de aard en diepte van de littekens.