COUPEROSE

Tarieven

Een couperose behandeling
is mogelijk vanaf € 55,00

In sommige gevallen kan de behandeling worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Raadpleeg je polis voor de voorwaarden of vraag de huidtherapeute tijdens je bezoek.

Roodheden en couperose, ook wel gesprongen vaatjes, kunnen goed behandeld worden door huidtherapeute Ivana. De gesprongen vaatjes zien we voornamelijk op de wangen, neus en op de kin. Door met de vingertop op het vaatje in te drukken verdwijnt de roodheid eventjes om na een paar tellen weer volledig terug te kern. Het is een volkomen onschuldig verschijnsel dat bij vooral mensen met een blanke huid voorkomt. Meestal treden de eerste uitgezette adertjes op vanaf de leeftijd van 30 jaar. Couperose komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

Couperose dient te worden onderscheiden van de aandoening rosacea. Bij rosacea komen ook andere verschijnselen voor zoals rode bultjes, puskoppen en zwellingen; bij couperose treden deze verschijnselen niet op. (zie behandeling bij Rosacea)

HOE ONTSTAAT COUPEROSE

Couperose ontstaat doordat de oppervlakkige adertjes in de huid slapper zijn geworden, waarna ze zijn gaan verwijden. Hierdoor worden ze zichtbaar en ontstaat de rode verkleuring op de huid. Hoe couperose precies ontstaat is niet bekend. In veel gevallen ontstaat het spontaan. Soms ontstaat couperose door te veel ultraviolet licht (zon, hoogtezon en zonnebank), gure wind en felle kou. Mensen met een lichte, dunne huid hebben er vaker last van.

WELKE FACTOREN HEBBEN INVLOED OP COUPEROSE

  • Erfelijkheid. Couperose komt vaker voor binnen families
  • Overmatige zonblootstelling
  • Huidtype. Mensen met lichtere huidtypen lijken meer kans te hebben op het krijgen van couperose
  • Chronisch gebruik van corticosteroïd bevattende crèmes of zalven op het gezicht
  • Temperatuurschommelingen zoals saunabezoek
  • Alcoholgebruik = trigger

BEHANDELING

De couperose behandeling start met enkele proefpulsen om de huidreactie en instellingen te bepalen. Na het reinigen van de huid wordt er een verkoelende gel aangebracht op het behandelgebied. Systematisch wordt het gebied ‘bestempeld’. Elke puls ‘stempel’ bestaat uit een combinatie van zacht licht en radiofrequente energie. Hemoglobine (de rode kleur in het bloed) neemt deze energie op en zet het plaatselijk in het vaatje om in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat het vaatje vernietigd wordt en na elke behandeling zijn de vaatjes minder zichtbaar. Elke puls voelt als kleine prikjes in de huid. Er is geen verdoving nodig. Na een laserbehandeling kan de huid lichtrood gekleurd en licht gezwollen zijn (als er bijvoorbeeld dicht bij de ogen behandeld wordt, kan dit gebied iets opzwellen). Na de behandeling kunnen er kleine korstjes ontstaan. Deze verdwijnen na enkele dagen.

Hoe snel zie ik resultaat?

Kleine vaatjes zijn soms al na één behandeling verdwenen. Voor grotere gebieden, diepere vaatjes en rosacea zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld tussen de 1-5 behandelingen. Na elke couperose behandeling zie je de vaatjes geleidelijk aan verminderen. In het behandelde gebied zullen pigmentvlekken en zonschade tevens verminderen. Grove poriën verfijnen en jouw huid zal steeds meer gaan stralen.