OVERBEHARING

Behandeling en Tarieven

Ontharen is mogelijk vanaf €59,00

OVERBEHARING

Iedereen heeft haren op zijn of haar lichaam en dit is volkomen normaal. Anders wordt het wanneer er sprake is van overmatige haargroei op plekken waar je dit liever niet hebt. Dit komt zowel bij mannen als vrouwen voor en kent verschillende oorzaken. We onderscheiden twee vormen van ongewenste haargroei:

Hypertrichose
Hier is vaak sprake van overbeharing op plaatsen waar normaal gesproken lichtere haargroei aanwezig is. Dit kan zowel bij mannen als vrouwen voorkomen. Vaak speelt medicatie of erfelijkheid hierbij een rol.

Hirsutisme
Dit is een term voor het beeld waarbij vrouwen haargroei hebben volgens het mannelijk beharingspatroon. Te denken valt hierbij aan de kin, bovenlip, wangen, borst en buik. Dit wordt veroorzaakt door het hormoon androgeen. Vaak is de haargroei op benen en armen ook meer aanwezig. Bij vrouwen in de overgang zien we dit ook vaak doordat de oestrogeenproductie wordt verminderd en de mannelijke (androgene) hormonen de overhand krijgen.

Gelukkig is er tegenwoordig veel aan overbeharing te doen zoals het laserontharen met geavanceerde lasers door onze huidtherapeute. Door de laserstraal wordt het haarzakje vernietigd zodat de haar niet meer terug kan groeien. Vrijwel alle huidtypes van licht tot donker kunnen behandeld worden. De laser werkt het beste op donkere haren, omdat hier het meeste pigment in zit. Dit pigment zorgt ervoor dat de laser de haar ziet.

DE BEHANDELING

Voorafgaand aan de eerste behandeling vindt er een uitgebreide intake plaats en wordt er een behandelplan opgesteld. Ook zullen de do’s en don’ts met je worden besproken. Het te behandelen gebied wordt gekoeld zodat verdoving niet nodig is en de behandeling nagenoeg pijnloos is. Een behandeling op bijvoorbeeld het gezicht duurt ca. 15 min. Voor grotere oppervlakten als de benen is er wat meer tijd nodig. Na de behandeling wordt het behandelde gebied ingesmeerd met een verzorgende crème.

RESULTAAT

Doordat de haren zich in verschillende haargroeifasen bevinden zijn er meerdere behandelingen nodig, gemiddeld 6 – 10 behandelingen. Na iedere behandeling merk je dat de haartjes met 10-15% afnemen. Na het afronden van de kuur is het raadzaam om een à twee maal per jaar terug te komen voor een herhaalafspraak. Er zijn verschillende oorzaken waardoor de haartjes weer terug kunnen groeien zoals het gebruik van bepaalde medicatie of hormonale veranderingen.