PIGMENTVLEKKEN

Behandeling en Tarieven

Onze pigmentbehandelingen zijn mogelijk vanaf € 55,00

In sommige gevallen kan de behandeling worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Raadpleeg je polis voor de voorwaarden of vraag de huidtherapeute tijdens je bezoek.

Boek je eerste intakebehandeling via het contactformulier.

WAT ZIJN PIGMENTVLEKKEN

Bij onze huidtherapeut kun je terecht als je op een professionele manier van pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, zwangerschapsmasker en/of zonschade af wilt komen.

Waar komen de pigmentvlekken vandaan?
Pigmentvlekken komen veel voor en zijn vooral zichtbaar op delen die veelvuldig in de zon komen zoals decolleté, gezicht en op de handruggen. Gelukkig wordt er tegenwoordig goed geadviseerd over zonbescherming maar dat was vroeger wel anders. We zien daarom de meeste pigmentvlekken bij personen met een lichte huid die in hun leven veel in de zon hebben gezeten. Maar ook bij personen die hun huid goed hebben beschermd tegen zon zien we pigmentvlekken, de zogenoemde ‘ouderdomsvlekken’. De meeste vlekjes kunnen geen kwaad maar zijn wel ontzettend storend. Twijfelt je over een plekje? Laat jouw huid dan altijd tijdig nakijken. Onze huidtherapeute zal hier tijdens het eerste consult ook altijd goed op letten.
Andere oorzaken van pigmentvlekken of melasma (zwangerschapsmasker) zijn
hormonale veranderingen, na acne (PIH), ziektes en huidveroudering.

DE BEHANDELING

Om pigment op een verantwoorde en veilige manier te verwijderen kan er in overleg met jou gekozen worden voor een laserbehandeling of medische peeling.

Medische Peeling
Oppervlakkig pigment kan met een medische peeling worden verwijderd, ook bij de donkere huid is dit mogelijk. Er zijn verschillende medische peelings die geschikt zijn voor ieder huidtype.

Laserbehandeling
Dieper gelegen pigment, Melasma (zwangerschapsmasker), ouderdomsvlekken en zonschade behandelt onze huidtherapeut met de laser. Dit is nodig om het pigment effectief te kunnen verwijderen

Resultaten pigmentvlekken verwijderen
Kleine pigmentplekjes zijn soms al na één behandeling verdwenen. Voor grotere gebieden en dieper pigment zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld tussen de 1-5 behandelingen. Na 1-5 behandelingen zie je een algehele huidverbetering van 50-75%! Na elke behandeling zie je het pigment steeds meer vervagen. In het behandelde gebied zullen gesprongen vaatjes tevens verminderen. Grove poriën verfijnen en jouw huid zal steeds meer gaan stralen.